GÜNDEM

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’en Narin Güran soruşturmasına ilişkin açıklama

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın 'kaybolduktan' 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmadaki ihmal ve eksiklikler ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Gazete Emek - Eren, "Dosyanın faillerin ortaya çıkarılması açısından önemli bir noktaya geldiğini düşünüyorum" dedi; "Adalet açısından önemli bir noktaya geldik" ifadelerini kullandı.

Eren, dosyaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını da açıklayarak, "Bütün aile bireylerinin bu dava dosyası açısında şüpheli konumunda oldukları ve tutuklu olduklarından müşteki sıfatı kazanamayacaklarından dolayı dosyaya resmi anlamda müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk" dedi.

İFADELERİN SIZDIRILMASINI ELEŞTİRDİ

Baro başkanı, soruşturma sırasında ifade tutanaklarının satır satır sızdırılmasına tepki gösterdi; bu durumun süreç içinde faillerin işine yarayacağını vurguladı.

AİLE ÜYELERİNE ODAKLANILMADI'

Nahit Eren, aile üyeleri arasından ilk gözaltının arama çalışmalarının sekizinci gününde yapıldığını, abi Enes Güran'ın gözaltına alınıp bırakıldığını hatırlatarak soruşturmanın yürütülme biçimini de eleştirdi; aile üyelerinin süreci yanlış yönlendirmesine izin verildiğini söyledi. Eren, kendilerinin ise bilinçli olarak aile ile temasa geçmediklerini söyledi.

Eren, "Enes Güran vücudundaki izler yüzünden gözaltına alındı. İstanbul'a da gönderildi. Ama adli tıptan gelen rapor, kolundaki ve sırtındaki izlere dair bir DNA belirlemesi yapılmadan döndü. Sonrasında ise basın, bu izlerin kime ait olduğuna dair haber yaptı. Fakat hiçbir tespit yapılamamıştı" dedi.

NARİN'İN BACAĞI KOPMUŞTU, HİÇBİR ET PARÇASI KALMAMIŞTI'

Kendisinin de otopsiye girdiğini hatırlatan Eren, Narin Güran'ın bulunduğunda bir bacağının kopmuş olduğuna dair haberleri de değerlendirdi:

"Nevzat, üzülerek ifade ediyorum, bir bacağının dışarıda kaldığını ifade tutanağında ifade ediyor. O bacak kopmuştur. Doğrudur. Yine savcı tutanağına baktığımızda, o bacağın üzerinde hiçbir et parçası kalmadığını size açıklamak istiyorum. Dizden aşağı olan bölümde hiçbir et parçasının olmaması, dışarıdan bir canlının müdahalesinin işaretidir" dedi.

Eren, bir gazetecinin "Yani dışarıdan hayvan müdahalesi mi?" sorusuna yanıtında, "torba içerisindeki bedenin deforme olmakla beraber bütünlüğünü koruduğunu ama bacağın üzerinde hiçbir et parçasının bulunmadığını" tekrarladı.

Eren, ortaya çıkan yeni deliller uyarınca amca Salim Güran'ın acilen yeniden ifadesinin alınması gerektiğini söyledi.