Eğitim Sen’den okullardaki temizlik sorununa ilişkin açıklama; Bu konuda tasarruf yapılamaz Eğitim Sen’den okullardaki temizlik sorununa ilişkin açıklama; Bu konuda tasarruf yapılamaz

Gazete Emek- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, sendika üyelerine dönük çifte standart uygulamalara dair İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. "Bakıya, sürgüne, mobinge son" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Eğitim Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygulamalarına işaret ederek, "Eğitim emekçilerine karşı tarafsızlık ve eşitlik iradesini kaybetmiş, siyasi parti ve sendikalardan aldığı talimatlara göre hareket eden Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde son süreçte ciddiyetten uzak, lakayt bir şekilde keyfi atamalar yapılmaktadır. Göstermelik soruşturmalarla kimi idareci/öğretmen/personelin ödüllendirildiği ya da cezalandırıldığı bir yönetim anlayışı ve atama şekli benimsenmiş durumdadır" dedi.

Atabay, hiçbir üyelerinin okullara yönetici olarak atanmadığını aktardı. Atabay, "Herkes tarafından da çok net bilinmektedir ki bu görevlendirmeler liyakate dayalı değil, birilerinin yönlendirmesi ve talebi ile sadakate dayalı gerçekleştirilmektedir" dedi.
"TALİMATLARA GÖRE HAREKET ETMEYİN"
Atabay, yandaş sendika üyelenin yer değiştirmeleriyle "ödüllendirildiğini", ancak Eğitim Sen üyelerinin "cezalandırıldığını" söyledi. Atabay, “Görevinizi yaparken bir yerlerden gelen talimatlara ve yönlendirmelere göre hareket etmeyin. İdeolojik hareket etmeyin. Kamu görevlisi olduğunuz bilinci ile hareket edin. Tarafsız olun. İncelediğiniz dosyalarda bir yerlerden gelen yönlendirmelere göre, ideolojik düşüncenize göre kararlar vermeyin" diye konuştu.

İpekyolu İlçe Müdürlüğünde sendika temsilcilerine yönelik özel bir yönelimin olduğunu kaydeden Atabay, İpekyolu İlçe Temsilcilerinin personel ihtiyacı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çekildiğini dile getirdi. Atabay, "Bu uygulama bile temsilcimizin ilçedeki görevlendirmesinin hangi saikler ile iptal edildiğini ortaya koymaktadır. Bu keyfi ve gayri ciddi uygulamalarınızdan vazgeçin. Bütün bu yapılanların suç teşkil ettiği unutulmamalıdır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye ve bunları sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve sistem yöneticilerinin karşısında olduğumuzu, bunlara karşı mücadele ederek bütün hukuki yolları kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.


Kaynak: MA 

Editör: şilan