EMEK HABERLERİ

Eğitim-Sen’den kadın eğitimcilere ‘kıyafet eğitimine’ tepki: "Toplumu dizayn etme hedefinin devamı niteliğindedir"

Eğitim-Sen İzmir Kadın Meclisi, kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verilmesi kararına tepki gösterdi.

Abone Ol

Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP EskişehirMilletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olduğu “Enstitü Sosyal” adındaki vakıf tarafından kadın öğretmenlere “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersi verilmesi kararı, eğitimciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Eğitim-Sen İzmir Kadın Meclisi, Konak’ta düzenlediği basın açıklamasıyla alınan kararı ve kadın eğitimcilere ‘kıyafet dayatması’ yapılmasını protesto etti. Açıklamayı, kadın eğitimciler adına Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Kadın Sekreteri Dilek Karakul yaptı.

"SİYASİ İKTİDAR 'MAKBUL KADIN' YARATMA POLİTİKASINI SÜRDÜRMEKTEDİR"

İktidarın eğitim politikalarıyla toplumu dizayn etmeye ve ‘makul kadını’ yaratmaya çalıştığını ifade eden Karakul, şunları söyledi:

“İktidarın kadınları ve toplumu cinsiyetçi, gerici politikalarına göre yeniden dizayn etme uygulamaları hız kesmeden sürüyor. Enstitü Sosyal adında AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın da yönetiminde olduğu, iktidara yakın bir vakıf tarafından ‘Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” adı altında sadece kadın eğitim emekçilerine ders verilmesi' planlanarak, katılmak isteyen kadın eğitim emekçilerinden bir form doldurmaları istenmiştir. Cinsiyetçi ve gerici kodlarla hazırlanan gizli ve resmi müfredat, karma eğitime yönelik artan müdahaleler, eğitim emekçilerine önlük dayatması, eğitim emekçilerine kıyafetleri gerekçe gösterilerek verilen cezalar, şimdi ise kılık kıyafet dersi verilmek istenmesi, eğitim sistemini dönüştürerek toplumu dizayn etme hedefinin devamı niteliğindedir. Bunun ilk adımı ise öğretmenleri itibarsızlaştırmak ‘biat eden kendi öğretmenini’ yaratma politikasıdır. Siyasi iktidar, kadınların nasıl yaşayacaklarına, ne giyip ne giymeyeceklerine müdahale ederek ‘makbul kadın’ yaratma politikasını sürdürmektedir.”



 

Kaynak: Anka