Soma Davası ertelendi Soma Davası ertelendi

Gazete Emek- Gebze'de çeşitli işkollarından işçiler temmuz ayında zam talebiyle bir araya gelerek fabrikalarda, mahallelerde bildiri dağıtımı yapıyor, imza topluyor.

"Gebze İşçilerinin Sesi" isimli sosyal medya hesapları üzerinden bir araya gelen çok sayıda işçi, temmuz ayında zam talebiyle fabrika önlerinde, işçi duraklarında, mahallelerde bildiri dağıtımı yaparak, imza topluyor.
"ŞİMŞEK PROGRAMINA DUR DİYELİM"
İşçiler hazırladıkları bildiri ve imza föyünde taleplerini de sıraladı. "Hükümet hayat pahalılığı krizinin yükünü emekçilere yıkmaya, ücretleri daha da eritmeye kararlı" diyen işçilerin bildirilerinden bir bölüm ise şöyle:

"Bakan Şimşek, açlık sınırının gerisine düşen asgari ücrete Temmuz'da zam yapılmayacağını söylüyor. 10 bin liraya mahkûm edilen emekliye ek zam ve kök maaş düzenlemesi yok! Artık ücretler gerçekleşen enflasyona göre değil hedeflenen enflasyona göre artacak deniliyor. Hükümetin 2024 yılı yılsonu enflasyon hedefi yüzde 33. Sendikalı iş yerinde bile sözleşme masasında patronlar bu oranları dayatacak! 'Kurtarıcı', 'Kahraman'ın ilk yılında emekçiler kurtulmak bir yana daha da yoksullaştı, borç gırtlağı aştı, nefes alamaz hale getirildi! Enflasyonun asıl nedeni işçi ücretlerindeki artış değil astronomik karlar elde eden patronlardır! Enflasyonla mücadele etmek isteyenler patronların karlarına dokunmalı, her fırsatta vergi affı, teşvik, indirim adı altında patronlara kıyak çekmekten vazgeçmelidir. Emekçileri yoksulluğa, işsizliğe, sefalete sürükleyen 'Şimşek Programı'na dur diyelim! Temmuz'da asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlere zam yapılması için mücadele edelim!”
İŞÇİLERİN TALEPLERİ İSE ŞÖYLE
-Ücretlere Temmuz'da zam
-Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak ücret
-Vergide adalet için servet vergisi
-Yoksulluk sınırına kadar olan ücretlerden vergi alınmasın
-Temel tüketim ürünlerine gelen zamlar durdurulsun!
-Gebze İşçilerinin Sesi sosyal medya hesapları da şöyle:

-Facebook: Gebze İşçilerin Sesi
-X (Twitter): @‌gebzeiscileri
-Instagram: @‌gebzeiscilerininsesi


Kaynak: Evrensel 

Editör: şilan