GÜNDEM

Kadıköy'de 1 Eylül eyleminde halay çeken 8 kişi gözaltına alındı

KESK, Kadıköy’de yapılan 1 Eylül Dünya Barış günü eyleminde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Abone Ol

Gazete Emek- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kadıköy’de gerçekleştirilen miting sonrası Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri için gözaltına alınan 8 ilişkin Kadıköy Eğitim Sen 2 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya çok sayıda KESK üyesi katılım sağlarken, basın metnini KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Eroğlu okudu. 

Savaşsız sömürüsüz bir dünya talebi ile emeğin başkenti İstanbul Kadıköy’de Emek Barış Demokrasi Güçleri olarak bir araya geldiklerini anımsatan Eroğlu, “Siyasi iktidarın barışa kardeşliğe olan tahammülsüzlüğünü bir kez daha gördük. Kürtçe türkü eşliğinde halay çeken bir grup genç basın açıklamasından sonra darp edilerek gaz sıkılarak ters kelepçeyle gözaltına alınmıştır” dedi. 

"GÖZALTILARI SERBEST BIRAKIN"

Gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulunan Eroğlu, “Biz KESK İstanbul Şubeleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğinde yapılan bu haksız hukuksuz antidemokratik uygulamayı kabul etmiyoruz. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.





 

Kaynak: Evrensel