EMEK HABERLERİ

Kemalpaşa Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler belediye önünde direnişe başladı.

Kemalpaşa Belediyesi’nde çok sayıda işçiyi işten çıkaran Başkan Mehmet Türkmen izne çıktı. İşten çıkarılan işçiler ise belediye önünde direnişe başladı.

Abone Ol

Gazete Emek- 31 Mart tarihindeki yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Mehmet Türkmen’in ilk icraatlarından biri de işçileri çıkarmak oldu. Başkan Türkmen belediye şirketi KEMBEL’de çalışan yaklaşık 150 işçinin işine son verdikten sonra izne çıktı.

İşçilerin işten çıkarılmasına gerekçe olarak belediyenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz olurken işten çıkarmalardan bir gün önce yeni işçi alımlarının olduğu belirtildi.

İşten çıkarılan DİSK Genel İş İzmir 7 Nolu işçiler, sendikanın çağrısıyla Kemalpaşa Belediyesi’nin önünde eylemlere başladı. ‘İşimizi geri istiyoruz’ pankartı açan işçiler sık sık “İşimizi geri istiyoruz”, “İş ekmek yoksa barış da yok” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attılar. İşçiler tekrar iş başı yapana kadar belediye önünde direnişe devam edeceklerini vurguladılar.
‘DİRENMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Açıklama yapan Şube Başkanı Özgür Genç “31 Mart seçimlerinden sonra belediye bürokrasisi tarafından işçi çıkarılacağını duyuyorduk. Belediye başkanı ve yardımcıları ile görüşmemize rağmen Cuma günü iş ve etik kurallarına sığmayacak şekilde birçok işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Biz işimizi geri alana kadar belediye önünden ayrılmayacağız. Bizim adımız mücadele demektir. Hala içeride çalışan arkadaşlarımızın yarın işten çıkarılamayacağına dair bir garantileri yok. Biz yeni çıkarmaların olacağını duruyoruz. Ya yan yana duracağız kazanacağız ya da başka çaremiz yok. Bütün arkadaşlarımızla birlikte direnmeye devam edeceğiz, çalışan işçi arkadaşlarımızı da dayanışmaya çağırıyoruz. Başka çaremiz yok.” ifadelerini kullandı.


Kaynak:  Artı Gerçek