GÜNDEM

Narin Güran cinayetinde ilk itirafta bulunan zanlı ifadesinde o gün neler yaşandığını anlattı

Köyünde katledilen Narin Güran'ı dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar, ifadesinde cinayet günü yaşananları anlattı. Bahtiyar, Narin'in öldürüldüğü yerin de aileye ait ahır oluğunu söyledi

Abone Ol

Gazete Emek- Diyarbakır Havalimanı'na 5 dakika mesafedeki Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra derede ölü halde bulunan Narin Güran cinayeti soruşturmasında, ilk itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın savcıya üç sayfalık ifade verdiği ortaya çıktı.

Nevzat Bahtiyar o gün neler yaşandığını, Narin'in cesedini nerede teslim aldığını, amca Salim Güran'ı nerede gördüğünü ve kendisine ne dediğini anlattı. Bahtiyar ayrıca, cinayetin nerede, nasıl ve neden işlendiğiyle ilgili iddialarda bulundu.

İŞTE SAVCILIK İFADESİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Narin Güran'ı dere kenarına gömdüğünü söyleyen Nevzat Bahtiyar'ın savcılık ifadesi özetle şöyle:

"Evimden ağaçları suladığım sırada 100 metre uzaklıktaki Arif Güran'ın bahçesinden Salim Güran bana seslendi. Benle işinin olduğunu hazırlanmam gerektiğini arabasıyla yanına geleceğimi söyledi. Ben de Salim Güran'ı beklemeye başladım bu sırada etrafta kimse yoktu. Birkaç dakika sonra Salim Güran, arabasıyla yanıma geldi. Bana 'Hemen arabana bin ve beni takip et' dedi. Salim Güran'ın aracıyla hareket etmesi üzerine ben de oğlum adına kayıtlı ancak benimde kullandığım araçla kendisini takip etmeye başladım.

'ARİF'İN KIZINI ÖLDÜRDÜM' DEDİ

Ancak ikametimden yaklaşık olarak 50 metre uzaklıkta mezarlığa doğru giden parke taşları ile döşeli yolda ağaçların etrafı kapattığı ve 09/09/2024 günü yer gösterme işleminde gösterdiğim yerde yolun gidiş istikametine göre solunda durması üzerine bende aracımla gidiş istikametine göre sağ tarafında Salim Güran'ın aracının yanında durdum.

Bu sırada Salim Güran'ın aracın sağ ön yolcu kısmındaki camını açması üzerine sağ ön yolcu koltuğunda bulunan içerisinde bir çocuğun sarılı olduğunu anladığım battaniyeyi gördüm. Daha sonra Salim Güran'ın araçtan inip, aracın arka kısmından bana doğru yürümesi üzerine bende aracımdan indim. Bana aracının ön yolcu koltuğundaki battaniyeyi göstererek 'Ben Arif'in kızını öldürdüm' dedi. Sağ parmağı ile Egertutmaz Deresi'nin bulunduğu bölgeyi göstererek 'Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm' diyerek tehdit etti.

BANA 200 BİN LİRA VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

Bende köyde herhangi bir maddi gücüm ve akraba çevrem olmadığından Salim Güran'ın da köyün muhtarı, akraba çevresiyle birlikte maddi olarak güçlü olduğunu bildiğimden bana ve aileme zarar vereceği korkusuyla teklini kabul etmek zorunda kaldım. Salim Güran'ın teklifini kabul ettikten sonra bana bu sene mısır hasadını kaldırdıktan sonra 200 bin TL para da vereceğini söyledi.

NEDEN VE NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SORMADIM

Bu sırada olayın heyecanıyla Salim Güran'a, Narin Güran'ı neden öldürdüğünü ya da nasıl öldürdüğünü sormadım.

NARİNİN CESEDİNİ SALİM GÜRAN'IN ARACINDAN BİRLİKTE BENİM ARACA TAŞIDIK

Akabinde Salim Güran'ın aracının sağ ön yolcu koltuğunun üzerinde battaniyeye sarılı halde bulunan Narin Güran'ın cesedini birlikte alarak aracımın arka koltuğunun paspaslarının üzerine bıraktık.

NARİN'E AİT İKİ TERLİĞİ SALİM GÜRAN'IN ARACINDAN BEN ALDIM

Bana aracının ön koltuğunu göstererek 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin' diyerek tehdit etti. Ben de bana ve aileme zarar verecek korkusuyla teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Narin'in cesedini birlikte alarak aracımın arka koltuğunun paspaslarının üzerinde bıraktık. 2 adet terliği de Salim Güran'ın arabasından alarak benim arabama bıraktık.

CESEDİ EVİME GÖTÜRÜP ÇUVAL ALDIM

Salim Güran battaniyeyi aldı, kendi arabasının sağ yolcu koltuğuna bıraktı. Battaniyenin bej renginde olduğunu hatırladım. Sonrasında Salim Güran yanımdan ayrıldı ben de kendi ikametime gittim.

Aracımdan inerek hızlı bir şekilde inerek, ikametimin avlusunda bulunan içerisinde inşaat malzemelerinin bulunduğu bir adet çuvalı boşaltarak getirdim ve aracımı içerisine girerek Narin Güran'ı baş kısmı aşağıda olacak şekilde çantası ve terlikleri ile birlikte çuvalının çerisine yerleştirdim.

Aracımla dereye doğru gittim. Arabayı park ettim. Narin'in cansız bedenini koltuk altıma alarak derenin kenarına hızlı bir şekilde yürüdüm. Bu sırada kesinlikle cesedi yere düşürmedim. Derenin kenarına indim. Çuvalın ağzını kapatmak istedim ancak etrafta ya da üzerimde herhangi bir ip olmadığından aklıma Narin'in omuzundaki çantasının kemeri aklıma geldi. Bunun üzerine çantasını omzundan alarak kemerini söktüm. Çantayı yine çuval içerisine bırakarak o kemerle çuvalı bağladım.

BOĞAZ BÖLGESİNDE İP İZİNE BENZER KIZARIKLIK GÖRDÜM

Ben cesedi yerleştirirken kesinlikle ceset üzerinde herhangi bir kesici ve delici alet yaralanması, bir kan izi ya da herhangi bir yaralama görmedim. Sadece Narin Güran'ın sağ kulağının arkasında boğaz bölgesinde ip izine benzer bir kızarıklık gördüm. Ayrıca çuvalı bağladığım sırada Narin’in hatırlamadığım bir ayağı dizinden itibaren çuvalın dışarı tarafından kaldı.

Olayın şokuyla cesedi hemen kapatıp daha fazla uğraşmak istemedim. Daha sonra derenin kenarında bulduğum bir doğal boşluğa herhangi bir kazı yapmadan çuvalın içerisinde bulunan cesedi bıraktıktan sonra cesedin bölgesine 3 adet büyük taşla kamufle etmeye çalıştım ve ceset suyun içerisine girmiş oldu. Ancak kesinlikle cesedin üzerine herhangi bir çalı bırakmadım. Bu cesedi bırakma olayı yaklaşık olarak yarım saat sürdü. Daha sonra dere kenarından çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra Özdemir köyünde ikamet eden baldızım Zeynep'in evine peynir almak için gittim.

SALİM GÜRAN ARAMALARA GÖSTERMELİK KATILIYORDU

Daha sonra eve gittim. Narin'in kaybolmasının duyulması üzerine ben de aramalara katıldım. 22.08.2024 günü sabah aramalara katıldım. Salim Güran da Jandarma ekipleri ile birlikte hiçbir şey olmamış gibi arama yapıyordu. Arama yaptığımız esnada Salim Güran'ın da kanalın içine girerek arama yaptığını gördüm. Salim Güran Jandarma görevlileriyle birlikte her gün göstermelik olarak arama yapıyordu.

ARACIMI YIKAMADIM, GÖRÜŞME KAYITLARINI SİLDİM

Ben olay günü olan 21.08.2024 günü ile yakalandığım güne kadar ki süreçte 23 plakalı aracımı kesinlikle yıkamadım. Ayrıca olay günü kesinlikle hiçbir şekilde telefonumu kapatmadım. Olaydan sonrada kesinlikle cep telefonumu değiştirmedim. Ancak olaydan hatırlayamadığım bir gün telefonumda bulunan görüşme kayıtlarını sildiğimi hatırlıyorum ama neden sildiğimi hatırlamıyorum. Olaydan önce veya sonra Salim Güran kesinlikle bana herhangi bir para ödemedi ve hesabıma para göndermedi.

'KÖYDE SALİM GÜRAN'IN İKİ KADINLA İLİŞKİSİ KONUŞULUYORDU'

Salim Güran'ın, Narin'in annesi ve amcasının eşi olan M. Güran ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Ancak bu hususta kimsenin ifade vereceğini düşünmüyorum. Benim olaya ilişkin sadece tahminim Salim Güran'ın bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi Narin Güran'ın görmesi üzerine Narin'in bu hususu anlatması durumunda toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin Güran'ı öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ben kendi gözlerimle Salim Güran'ın bu iki kadınla ilişki yaşadığını görmedim.

BANA AHIRIN BULUNDUĞU NOKTADAN SESLENDİ

Salim Güran'ın olay esnasında ilk beni tepeden çağırdığı nokta Arif Güran'ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzde belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin Güran'ın patika olan yolu kullanıp ikametine gitmesi üzerine direkt karşısında ikametin ahır olarak kullanılan bölümünde bir şey görmüş olabileceğini düşünüyorum.

Aynı olayda Narin Güran terlikleriyle birlikte Salim Güran tarafından yanıma getirilmesi de Narin Güran'ı ikamet dışında öldürüldüğünü göstermektedir. Narin Güran'ın cesedinin bulunacağını biliyordum. Narin Güran'ı ben öldürmedim ama Jandarma görevlilerinin beni yakalayacaklarından korkuyordum."




 

Kaynak: Artı Gerçek