GÜNDEM

Narin Güran'ın annesinin ifadesi ortaya çıktı: 'Salim Güran'ı yanlışlıkla aradım'

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili annesi Yüksel Güran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Anne Güran, tutuklu Salim Güran'ın neden aradığı sorusunu "Yanlışlıkla aradım" diye cevapladı.

Abone Ol

Gazete Emek- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'a ilişkin soruşturma sürüyor. Savcılıkta yaklaşık 12 saat süren sorgulama bitti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişi arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi ve üç amcası da yer alıyor.

'BİLMİYORUM, HABERİM YOK'

Anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. NTV’de yer alan habere göre, sorgu sırasında soğukkanlı ve sakin davrandığı belirtilen anne Yüksel Güran, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Savcının sorduğu birçok soruya da "Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim" şeklinde cevaplar verdi.

Salim Güran'la bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğundaysa "Böyle bir şey kesinlikle yok, bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin" dedi.

'NEDEN ARADIN' SORUSU

Savcı, anne Güran'a saat 15:15’ten sonra Salim Güran'ı üç kez aramasını sordu. HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım" yanıtını verdi.

Savcı cevap üzerine "Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?" diye soru sordu. Yüksel Güran "Hayır" dedi ancak o iki aramayı açıklayamadı.

Yüksel Güran, "Salim ve Nevzat’ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.