Tülay Hatimoğulları: AKP bu ülkenin başına gelen en büyük felaket Tülay Hatimoğulları: AKP bu ülkenin başına gelen en büyük felaket

Gazete Emek- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

Tutuklu amca Salim Güran ile 15 yaşındaki işçisi R.A. arasında Narin'ün kaybolduğu gün (21 Ağustos Çarşamba) saat 18.38.02'de cep telefonuyla yapılan 37 saniyelik Kürtçe görüşmenin ses kaydı yeminli tercüman tarafından incelendi.Deşifresi yapılan konuşma, 13 Eylül'de tutanak halinde soruşturma dosyasına eklendi. Dosyaya eklenen tutanakta ses kaydına ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

R.A: Alo

Salim Güran: Remezan

R.A: Haa (Efendim)

Salim Güran: Sona doğru senin bir şeyin düşmüş, sınırın orda, sona doğru

R.A: Hııı

Salim Güran: Sınırın orada, senin bir şeyin

R.A: Tamam, Hıı

Salim Güran: Sınırın orada, sınırda, taşların orda

R.A: Heeee

Salim Güran: Biri yerdedir haaa

R.A: Tamam ben şimdi gider alırım

Salim Güran: Ee Tamam

R.A: Tamam

SALİM GÜRAN NE DEMİŞTİ?

Soruşturma kapsamında Salim Güran 2 Eylül'de tutuklanmış, gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen R.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 14 Eylül'de tutuklanmıştı.

R.A'nın tutuklanma gerekçesinde, Narin'i arama çalışmalarının 'hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarla ve dikkat dağıtıcı eylemlerle akamete uğratılmaya çalışıldığı' tespiti yer almıştı.

R.A. ile saat 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54'te yaptığı görüşmenin içeriği sorulan Salim Güran, konuşmaların "şüpheli" olarak değerlendirdikleri beyaz araçla (olay günü kullandığı kardeşi Fuat Güran'a ait araç) ilgili olduğunu iddia etmişti.





 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan