Gazete Emek- Şenyaşar ve Yıldız ailesi arasında ölümle sonuçlanan husumet, tahliyelerin ardından barış görüşmesiyle sonuçlandı.

Eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine saldırı davasında önceki günlerde tüm tutukluların tahliye edilmişti.

DEM Parti’den TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk aileleri barıştırmak için harekete geçti. Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre DEM Parti, barış için dört aydır çaba sarf ediyordu.

DEM PARTİ VE AKP'DEN HER İKİ AİLEYE ZİYARET

Her iki ailenin talepleri doğrultusunda bugün DEM Parti’den TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Ankara’dan Şanlıurfa’ya geçti. AKP MYK üyesi Halil Yıldız’ı, Suruç’a bağlı Yoğurtçu Köyü’nde ziyaret ettiler.

Aynı saatlerde, AKP’li TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AKP’li bir heyet, Şenyaşar ailesinin Suruç’a bağlı Dikili Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti.

Erdoğan'a "Almanya'da suç işleyen mültecilerin iadesi" soruldu: Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık Erdoğan'a "Almanya'da suç işleyen mültecilerin iadesi" soruldu: Kapımız Suriye'den ve Lübnan'dan gelecek mültecilere açık

BARIŞ YEMEĞİ PLANI

Medyascope‘un haberine göre barış görüşmelerinin ilk adımı olumlu geçti. Görüşmelerde, gerçekleşmesi umulan büyük bir barışın ilk adımının atıldığı vurgulandı. Bu sürecin umut verici olduğu belirtildi. Ayrıca görüşmelerin devam edeceği bilgisi verildi. Bir sonraki adımda, iki aile bireylerinin katılacağı bir barış yemeği düzenlenmesinin planlandığı öğrenildi.

AİLELERDEN TEŞEKKÜR MESAJI

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve AKP MYK üyesi Halil Yıldız, görüşmeye ilişkin görüntüler paylaşarak, barış için aracı olanlara teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’deki seçimlerde, AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Halil Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada her iki taraftan birer kişi ölmüştü.

Şenyaşar ailesinden iki kişi, kaldırıldıkları hastanede Yıldız ailesi mensupları tarafından öldürülmüştü.

Her iki taraftan dördü tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın 8'inci duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar vermişti

Editör: şilan