Gazete Emek- Akntep Kadın Platformu, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için eylem yaptı. Balıklı Parkı'nda toplanan Antep Kadın Platformu üyeleri 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz; katillere, tacizcilere, cezasızlığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz' yazılı pankart açtı. Eylemde, 'katili değil, kadını koru', 'koruma, aklama, katileri yargıla', 'erkek adalet değil, gerçek adalet', 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır', 'kadın cinayetleri politiktir', 'jin, jiyan, azadi' (kadın, yaşam, özgürlük) sloganları atıldı. Eyleme, DEM Parti, EMEP, TİP, KESK ve Eğitim Sen destek verdi.

'CEZASIZLIK POLİTİKALARI EŞİTSİZLİĞİ MEŞRULAŞTIRIYOR'

Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Antep Şubesi Kadın Sekreteri Gülfidan Özpolat, son 11 günde 26 kadının öldürüldüğünü hatırlattı. Kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Özpolat, "Taciz, istismar, kadın cinayetleri başta biz kadınlar olmak üzere tüm toplumu korkuya, kaygıya ve endişeye boğmuştur. Cezasızlık politikaları ve kadın cinayetlerini masumlaştırma zihniyeti kadına yönelik ayrımcılığı, eşitsizliği meşrulaştırıyor ve şiddetle ölüme terk ediyor. Çocuklar istismar ediliyor, el birliğe ile çocuklar yok ediliyor ve her gün 10 çocuk kayboluyor. Bebekler daha doğar doğmaz kendileri için belirlenen bedel karşılığında ölüm çetelerince hayatlarına son veriliyor" diye konuştu.

'KADIN KATİLLERİ ARAMIZDA DOLAŞTIĞI İÇİN YAŞAM KAYGISI DUYUYORUZ'

Rojin Kabaiş'in bulunmasına ilişkin soruşturmanın sadece intihar veya boğulma üzerinden yürütülmemesi gerektiğini kaydeden Özpolat, şunları söyledi:

2024'ün ilk 7 ayında 145 bin 885 kadın, Şiddetle Mücadele Hattı'na başvuru yaptı 2024'ün ilk 7 ayında 145 bin 885 kadın, Şiddetle Mücadele Hattı'na başvuru yaptı

"Rabia Naz için, Narin için adalet arayışımız sürerken, yeni bir kadın kaybettiriliyor. Kadın katilleri aramızda dolaştığı için biz kadınlar kendimizi risk altında hissediyor, her an yaşam kaygısı taşıyoruz. Gülistan Doku bulunsaydı ve katilleri yargılansaydı Rojin Kabaiş kaybolmayacaktı, ölmeyecekti. Kadın cinayeti işleyenler gerekli cezaları alsaydı her gün üç beşimiz ölmeyecektik. Makbul kadın tanımınıza da kalıplarınıza da sığmayacağız. Bedenlerimize, yaşamlarımıza, haklarımıza dönük saldırılara karşı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın dayanışmasından aldığımız güçle haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz Eşit ve özgür bir yaşamı örgütlü mücadelemizle inşa edeceğiz."




 

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan