Gazete Emek- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Saldırı sonrası güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtilirken, ANKA insansız hava aracı bölgede uçuş gerçekleştiriyor.

TUSAŞ tesislerine düzenlenen saldırı sonrası olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda yaralananlar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

'MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

'4 ŞEHİDİMİZ 14 YARALIMIZ VAR'

Ali Yerlikaya ikinci yaptığı paylaşımda ise "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 4 olduğunu ve yaralı 14 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Bakan Yerlikaya son açıklamasında ise hayatını kaybedenlerini sayısının 5'e yaralı sayısının ise 22'ye yükseldiğini duyurdu.

YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi" dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Özgür Özel Amedspor’u ziyaret etti: Normalleşme Amedspor ile başlamalı Özgür Özel Amedspor’u ziyaret etti: Normalleşme Amedspor ile başlamalı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Ankara TUSAŞ'ta meydana gelen saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi: "Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Kaynak: Duvar 

Editör: şilan