Gazete Emek- İsrail ile Hizbullah arasındaki kriz sürerken, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Dahiye bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Saldırıda Beyrut'ta Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı Dahiye'de 8 katlı bir bina vuruldu.
Saldırı sonucu meydana gelen patlama nedeniyle bölgeden dumanlar yükseldi. Olay bölgesinde büyük panik yaşandı.
İSRAİL DOĞRULADI
Öte yandan İsrail ordusu yaptığı açıklamayla Beyrut'taki saldırının arkasında olduğunu doğruladı.

İsrail Ordusundan yapılan ilk açıklama şöyle: 

"Beyrut'ta Mecdal Şems'teki çocukların öldürülmesinden ve çok sayıda İsrailli sivilin öldürülmesinden sorumlu komutana yönelik hedefli bir saldırı gerçekleştirdi. Şu anda Ana Cephe Komutanlığının savunma kurallarında herhangi bir değişiklik yok. Herhangi bir değişiklik yapılması durumunda güncelleme yayınlanacaktır. Takip edilecek detaylar."

Hedef alınan Hizbullah komutanın ismi ve saldırının nasıl yapıldığına ilişkin detay verilmedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise X hesabından: "Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı" paylaşımında bulundu. 

Devrim Muhafızları'ndan ilk açıklama: Haniye suikastı kısa menzilli füzeyle düzenlendi Devrim Muhafızları'ndan ilk açıklama: Haniye suikastı kısa menzilli füzeyle düzenlendi

HEDEF ALINAN KOMUTAN NASRALLAH'IN ÜST DÜZEY DANIŞMANLARINDAN
İsrail’in The Times of Israel haber sitesinin aktardığına göre, İsrail’in hedef aldığı Hizbullah komutanının Hajj Mohsin olarak da bilinen Fuad Shukr olduğu iddia edildi. Shukr’un Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından olduğu belirtildi.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), yıllar önce Shukr’un Hizbullah’ın hassas füze projesinin komutanı olduğunu bildirmişti. Shukr, 1983 yılında Beyrut’ta deniz piyadelerinin karargahına yönelik bombalı saldırı dolayısıyla ABD tarafından da aranıyordu.

SALDIRIDAN SAĞ KURTULDU
Reuters haber ajansına konuşan iki üst düzey güvenlik kaynağı, İsrail’in saldırısında hedef alındığı iddia edilen Hizbullah komutanı Shukr’un saldırıdan sağ kurtulduğunu söyledi.

RUSYA VE İRAN'DAN TEPKİ
Rusya’nın TASS haber ajansının aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Beyrut’a düzenlenen ve İsrail’in üstlendiği saldırıyı ‘uluslararası hukukun aleni bir ihlali’ olarak nitelendirdi. İran’ın Lübnan’daki Büyükelçiliği de saldırıyı sert bir şekilde kınayarak bunun ‘günahkar ve korkakça bir İsrail saldırganlığı’ olduğunu belirtti.

BEYAZ SARAY: KAÇINILMAZ DEĞİL
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Beyrut’a yönelik saldırıya ilişkin olarak, ABD’nin Hizbullah ve İsrail arasında savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını söyledi.


Kaynak: Duvar

Editör: şilan