EMEK HABERLERİ

Direnişteki Nazımiye Belediyesi işçileri: İşçiden tasarruf edilemez

30 gündür direnişte olan Nazımiye Belediyesi işçileri CHP’li yetkililere seslenerek, “Nazımiye Belediyesinde yaşanan işçi düşmanı politikalara engel olun” dedi.

Abone Ol

Gazete Emek- Dersim'de Nazımiye Belediyesinde işten çıkarılan DİSK Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçilerinin işe iade talebiyle başlattıkları direniş 30’uncu gününde sürüyor.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen belediye işçilerinin eylemine Emek Partisi Dersim İl Örgütü, Dersim Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi destek verdi.

“İŞÇİLERDEN TASARRUF EDİLMEZ”
İşe geri dönmeyi ve haklarının iade edilmesini isteyen işçiler adına basın açıklamasını Genel-İş Sendikası iş yeri temsilcisi ve atılan işçilerden Musa Demirtaş okudu.

“Nazımiye ağır ekonomik sorunlar, işsizlik nedeniyle düzenli göç veren, adeta insansızlaşan bir ilçedir. Yaşanan işsizlik ve yoksulluk oranı Türkiye ortalamaların üzerindedir. İşsizliğin bu boyutta olduğu bir ilçede hangi sebeple olursa olsun işe alınan belediye işçilerinin kapının önüne konulmaları ve işçiden tasarruf edilerek belediye borcunun ödeneceğini iddia etmek gayri insani ve vicdani bir durumdur” dedi.
“İŞÇİLERİN İŞ GÜVENCELERİNİ VERİN”
CHP yöneticilerine seslenen Demirtaş bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istedi. Nazımiye Belediyesinde yaşanan işçi düşmanı politikalara engel olunması çağrısı yapan Demirtaş, “İşçilerin iş güvencelerini tekrar sağlayın. Nazımiye Belediyesi işçileri CHP kadrolarının arasındaki rekabetin kurbanı edilemez” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“HALKÇI BELEDİYECİLİK İŞÇİLERDEN TASARRUF ETMEK DEĞİL”
Demirtaş’ın ardından sözü alan Emek Partisi Dersim İl Başkanı Ergin Tekin de ana muhalefet partisindeki belediye yöneticilerinin belediyelerin ticarethane olmadığını bilmeleri gerektiğini söyleyerek şu sözleri dile getirdi: “Halkçı belediyecilikten bahseden ana muhalefet partisinin belediyelerinde borçların ilk tasarrufunu işçilere yüklenmek isteniyor. Halkın parasını böyle kullanamazsınız. İşletme anlayışıyla hareket ederseniz bütün belediyelerin kapatılması gerekir. Tam tersi işçisinin yaşanılabilir bir ücretle, yaşamını güvence altına alacak bir anlayışla hareket edilmesi gerekir. O yüzden alınan bu karardan derhal vazgeçilmeli ve 15 işçi arkadaşımız tekrardan işe geri dönmelidir."

Kaynak: Evrensel