Gazete Emek- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmalarında dikkatler bir kez daha, tutuklu amca S.G.'nin arabasına çevrildi.

Munzur Press'in haberine göre, arabadan alınarak Van Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderilen aracın ön koltuğunda yeni DNA örneklerine rastlandı. Yeni DNA örnekleri, Narin Güran'ın kıyafetlerinden alınan örneklerle eşleşti.

'KOLTUKLAR SÖKÜLDÜ'

Munzur Press yayın yönetmeni Ferit Demir, Halk TV yayınında son gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

"Amcanın arabasında yapılan çalışmalarda yeni DNA bulgularına rastlandı. Koltuklar söküldü, kriminal inceleme yapıldı. Dün aile de amca Güran ile görüşme yaptı. Kayıp Narin için Diyarbakır ayağa kalkmış durumda."

Narin Güran’ın amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, arama çalışmalarının 11. gününde gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklanmıştı.

FERİT ŞENYAŞAR: GÜLİSTAN DOKU GİBİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Tutuklamaya rağmen Narin Güran'ın akıbeti hâlâ bilinmezken, DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Şenyaşar, "Narin'e ne oldu? Neden yayın yasağı getirildi? Yayın yasağı getirilerek kimler korunmaya çalışılıyor?" diye sordu.

Bilal Erdoğan: Bir ekonomist olarak söylüyorum EYT felaketti, yurt sorunu yok, mülteciler orta vadede kazandırır Bilal Erdoğan: Bir ekonomist olarak söylüyorum EYT felaketti, yurt sorunu yok, mülteciler orta vadede kazandırır

Narin'in amcasının "kasten öldürme" suçundan tutuklandığını ama Narin'e ne olduğunun bilinmediğini söyleyen Şenyaşar, "Narin'in akıbeti belli olana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Her gün soracağız. Narin'in akıbetinin Gülistan Doku'nun akıbeti gibi olmasına izin vermeyeceğiz. Hukuk devletinde insanlar kaybolmaz" dedi.

Editör: şilan