Gazete Emek- Adana Cemal Paşa Postanesi önünde bir araya gelen Haber Sen 7 Nolu Şube üyeleri , PTT'de yaşanan sorunlara dikkat çekti. Haber Sen 7 Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Gülcan Aydın, personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunları PTT Genel Müdürlüğü’ne kadar ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

'İKİ HAFTADA İKİ ARKADAŞIMIZ SALDIRIYA UĞRADI'

Personel eksikliği sonucu oluşan yoğunluk nedeniyle PTT emekçiler ve vatandaşların karşı karşıya geldiğini dile getiren Aydın, "İki hafta içerisinde iki ilimizde PTT şubelerimizde arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Aynı zamanda kurumu da bir an önce benzer olayların olmaması için önlemler konusunda göreve davet ediyoruz" diye konuştu.
'BİR PERSONEL BİRDEN FAZLA ŞUBEDE ÇALIŞTIRILIYOR'

Direnişteki Akcanlar ve Fernas işçileri Bakanlık önünde: Ya hep beraber ya hiçbirimiz Direnişteki Akcanlar ve Fernas işçileri Bakanlık önünde: Ya hep beraber ya hiçbirimiz

Bir emekçinin birden fazla şubede çalışmaya zorlandığını vurgulayan Aydın, “Personel eksiğinin çok fazla olduğu kanıtı hizmet kalitesinin düşük olması. Gönderiler, istenilen zamanda yerine ulaşmıyor. PTT'nin şikayetvar.com sitesinde145 bin 381 şikayet mevcut. Şikayetlerin en önemli sebebi personel eksikliği" dedi.
'POSTA DAĞITICILARI KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR'

İhtiyaç olmamasına rağmen Adana PTT Başmüdürlüğü’nde geçici personel görevlendirildiğini söyleyen Aydın, "Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Şubeler de tek memur ve güvenliğin olmadığı bir çalışma şekli dayatılıyor. Ülkenin tüm ilçelerinde personel eksikliği had safhada. Sürekli ilçelere geçici görevlendirme yapılıyor. Sanki 21'inci yüzyılda değil de ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor. Yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçiyor" diye konuştu.


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan